Su šeima norėjome kuo daugiau laiko praleisti lauke, tad planas pietums – salotos ir greitai paruošiamas patiekalas – vištienos blauzdelės, keptos grilyje. Tik norint jame teisingai iškepti, reikia ne tik tinkamai pagardinti maistą, bet ir išvengti degėsių. Būtent jie yra ta priežastis, kodėl girdime pasakymus, kad keptas grilyje maistas yra nesveikas. Bet tikrai galima degėsių išvengti.
Mūsų namuose grilio viršininkas yra vyras. Nors jis yra antisveiko maisto specialistas, bet deda visas pastangas, kad skrudėsių išvengtumėme. Rezultatas – mūsų sūnus, jei tik pamato rudesnę kepsnio vietą, griežtai liepia nupjauti. Grilyje vištieną kepame be atviros liepsnos. Taip kepti sunkiau, reikia įgūdžių, bet verta. Mano vyras liepsnai grilyje pridengti naudoja foliją. Beje, maistą gaminome 2 kartams, o mūsų grilis skirtas tik vienam kartui, tad tuo pačiu metu pašovėme dalį vištienos į orkaitę.
Ingredientai
- 1 kg vištienos blauzdelių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- 1 v.š. druskos
- 1 v.š. kmynų
- 1 v.š. saldžiosios raudonosios paprikos miltelių
- 2 a.š. česnakų miltelių
- 2 a.š. svogūnų granulių
- 2 a.š. ciberžolės
- 1 a.š. aitrios raudonosios paprikos
- 1 a.š. kardamono
- 1 a.š. imbiero
- 1 a.š. pipirų
Paruošimas
- Prieskonius sumaišome su aliejumi ir įtriname mėsą. Jos ilgai nemarinuoju. Paprastai beriu ir įtrinu prieskoniais. Kol orkaitė ar grilis kaista, mėsa pabūna, tada pašauname kepti.
- Grilyje mėsą kepame ~30 min., netiesioginėje kaitroje, +200C. Jei laipsnių mažiau – kepti teks ilgiau. Skanu valgyti ir karštą, ir šaltą.
- Garnyrui – kopūstų ir cukinijų salotos su pagardais bei pjaustyti pomidorai.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.