Su šeima norėjome kuo daugiau laiko praleisti lauke, tad planas pietums – salotos ir greitai paruošiamas patiekalas – vištienos blauzdelės, keptos grilyje. Tik norint jame teisingai iškepti, reikia ne tik tinkamai pagardinti maistą, bet ir išvengti degėsių. Būtent jie yra ta priežastis, kodėl girdime pasakymus, kad keptas grilyje maistas yra nesveikas. Bet tikrai galima degėsių išvengti.

Mūsų namuose grilio viršininkas yra vyras. Nors jis yra antisveiko maisto specialistas, bet deda visas pastangas, kad skrudėsių išvengtumėme. Rezultatas – mūsų sūnus, jei tik pamato rudesnę kepsnio vietą, griežtai liepia nupjauti. Grilyje vištieną kepame be atviros liepsnos. Taip kepti sunkiau, reikia įgūdžių, bet verta. Mano vyras liepsnai grilyje pridengti naudoja foliją. Beje, maistą gaminome 2 kartams, o mūsų grilis skirtas tik vienam kartui, tad tuo pačiu metu pašovėme dalį vištienos į orkaitę.

Ant salo sudėję ragavome ir… lauke skaniau valgosi grilyje kepta mėsa, nors prieskoniai ir visa kita buvo tas pats. Bet tokį patiekalą tikrai ir orkaitėje, ir karšto oro gruzdintuvėje galite gaminti.
Vištienos blauzdelės su paprikos ir prieskonių mišiniu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 368 kcal

Ingredientai
  

  • 1 kg vištienos blauzdelių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • 1 v.š. druskos
  • 1 v.š. kmynų  
  • 1 v.š. saldžiosios raudonosios paprikos miltelių
  • 2 a.š. česnakų miltelių
  • 2 a.š. svogūnų granulių
  • 2 a.š. ciberžolės
  • 1 a.š. aitrios raudonosios paprikos
  • 1 a.š. kardamono
  • 1 a.š. imbiero
  • 1 a.š. pipirų

Paruošimas
 

  • Prieskonius sumaišome su aliejumi ir įtriname mėsą. Jos ilgai nemarinuoju. Paprastai beriu ir įtrinu prieskoniais. Kol orkaitė ar grilis kaista, mėsa pabūna, tada pašauname kepti.
  • Grilyje mėsą kepame ~30 min., netiesioginėje kaitroje, +200C. Jei laipsnių mažiau – kepti teks ilgiau. Skanu valgyti ir karštą, ir šaltą.
  • Garnyrui – kopūstų ir cukinijų salotos su pagardais bei pjaustyti pomidorai.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 25gRiebalai: 27gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 133mgNatris: 1876mgKalis: 457mg (23%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1150µg (144%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 255mg (36%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Grilis, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!