Prieš nuspręsdami gaminti vištieną, įsitikinkite, kad nupjaustėte visus matomus riebalus, nes tai nėra naudinga jūsų širdžiai. Šios riebalų sankaupos paprastai yra baltos spalvos.Skanus, sveikas bei maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei. Patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Palikite savo pastebėjimus komentaruose.
Vištiena su morkų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g vištienos krūtinėlės
- 70 g morkos
- 40 g saliero šaknies
- 5 g petražolių
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- česnako
- druskos pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
Paruošimas
- Vištieną sumarinuojame druska ir česnaku.
- Paliekame pastovėti valandą iki kepimo.
- Nedideliu kiekiu ypač tyro alyvuogių aliejaus patepame vištieną ir dedame į orkaitę.
- Kepame orkaitėje, 220 laipsnių temperatūroje apie 20min.Salotoms:
- Sutarkuojame morką, saliero šaknį.
- Dedame petražoles, druską, citrinos sultis ir šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus.
- Viską išmaišome.Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 370kcal (19%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 29gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 113mgNatris: 235mgKalis: 628mg (31%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 12325µg (1541%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 110µg (147%)Kalcis: 57mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 291mg (42%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė