Vištiena, kurioje gausu vitamino B6, vaidina svarbų vaidmenį užkertant kelią širdies smūgiui. Vitaminas B6 padeda sumažinti homocisteino, vieno iš pagrindinių komponentų, susijusių su padidėjusia širdies smūgio rizika, kiekį. Be to, vištiena taip pat yra geras niacino šaltinis, kuris padeda sumažinti cholesterolio kiekį, kuris yra širdies ligų vystymosi rizikos veiksnys. Amerikos širdies asociacija taip pat rekomenduoja vartoti vištieną, o ne raudoną mėsą, nes vištienoje yra mažiau sočiųjų riebalų ir tai yra geras omega-3 riebalų rūgščių, turinčių teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai, šaltinis.Ir štai nesudėtingai paruošiamas patiekalas, kurį valgys ir maži ir dideli. Tikrai norėsite pakartoti.Palikite savo patarimus komentaruose.
Vištiena marinuota graikišku jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g vištienos
- 120 g Salotų lapų
- 60 g rukolos
- 60 g agurko
- 50 g ridikėlių
- 10 g krapų
- 2 v.š. graikiško jogurto
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Vištieną supjaustome juostelėmis.
- Dedame šaukštą graikiško jogurto, prieskonių ir paliekame pusdieniui marinuotis.
- Į keptuvę dedame vištieną, įpilame pusę stiklinės vandens ir troškiname.
- Patiekiame su salotomis: salotų lapai, rukola, ridikėliai, agurkai ir krapai. Dedame šaukštą graikiško jogurto ir druskos.Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 334kcal (17%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 30gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 92mgNatris: 148mgKalis: 1059mg (53%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 12816µg (1602%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 194µg (259%)Kalcis: 215mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 265µg (133%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskienė