Pupose gausu įvairių sveikatai naudingų mikroelementų ir mineralinių medžiagų, jos turi daug geležies, fosforo, kalcio, kalio, magnio, folio rūgšties, vitamino B6 ir kita.
Virtos pupos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g pupų
- druskos pagal skonį (nepamirškime nepadauginti)
Paruošimas
- Pupas mirkiname per naktį.
- Sudedame į puodą, užpilame vandens, kad apsemtų.
- Verdame apie valandą.
- Prieš pat valgant pamirkome į druską.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 254kcal (13%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 17gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 6980mgKalis: 807mg (40%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 60mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 260µg (130%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 284mg (41%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Judita Zubienė
Nuotrauka patiekalo visai ne i tema. Darzo pupas, pries verdant su ankstimis, niekas niekada nemirko.
net jei jos džiovintos?