Bulvės – tradiciškai lietuvių gausiai vartojama daržovė. Pasirinkus tinkamą paruošimo būdą iš šios šakninės daržovės gausime daug naudingų elementų ir vitaminų. Tai – geras organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino šaltinis.
Virtos bulvės su šviežių daržovių salotomis ir varškės sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 284 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g bulvių
  • 40 g varškės sūrio
  • krapų pagal skonį

Salotoms

  • 60 g morkų
  • 50 g agurkų
  • 40 g ridikėlių
  • 40 g pomidorų
  • 40 g sultenių
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • petražolių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Bulves išverdame pasūdytame vandenyje su lupena.
  • Salotoms skirtas daržoves supjaustome, morkas sutarkuojame, sumaišome su petražolėmis, prieskoniais, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
  • Virtas bulves nulupame, perpjauname, pabarstome varškės sūriu ir krapais bei tiekiame su paruoštomis salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 11gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 7mgNatris: 242mgKalis: 1526mg (76%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 13248µg (1656%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 80mg (100%)Vitaminas D: 0.04µg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 36µg (48%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 80µg (40%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 77mg (21%)Fosforas: 251mg (36%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!