Bulvės – tradiciškai lietuvių gausiai vartojama daržovė. Pasirinkus tinkamą paruošimo būdą iš šios šakninės daržovės gausime daug naudingų elementų ir vitaminų. Tai – geras organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino šaltinis.
Virtos bulvės su šviežių daržovių salotomis ir varškės sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g bulvių
- 40 g varškės sūrio
- krapų pagal skonį
Salotoms
- 60 g morkų
- 50 g agurkų
- 40 g ridikėlių
- 40 g pomidorų
- 40 g sultenių
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- petražolių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Bulves išverdame pasūdytame vandenyje su lupena.
- Salotoms skirtas daržoves supjaustome, morkas sutarkuojame, sumaišome su petražolėmis, prieskoniais, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
- Virtas bulves nulupame, perpjauname, pabarstome varškės sūriu ir krapais bei tiekiame su paruoštomis salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 11gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 7mgNatris: 242mgKalis: 1526mg (76%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 13248µg (1656%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 80mg (100%)Vitaminas D: 0.04µg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 36µg (48%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 80µg (40%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 77mg (21%)Fosforas: 251mg (36%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene