Sotiems pietums – lietuviškos virtuvės patiekalas – bulvės, virtos su lupena, daržovės ir kastinys. Turbo derinys!
Virtos bulvės su špinatais, raugintais kopūstais ir kastiniu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g bulvių
- 80 g špinatų
- 50 g raugintų kopūstų (recepte naudoti raudonieji) fermentuotų daržovių receptą rasite čia >>
- 1 v.š. kastinio, receptą rasite čia >>
Paruošimas
- Bulves išverdame.
- Į lėkštę dedame virtas bulves, smulkintus špinatus, raugintus kopūstus.
- Valgome su naminiu kastiniu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 222kcal (11%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 8gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 0.02gCholesterolis: 10mgNatris: 480mgKalis: 1373mg (69%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 7667µg (958%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 397µg (529%)Kalcis: 137mg (17%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 199µg (100%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 116mg (31%)Fosforas: 163mg (23%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė