Bulvė – labai vertinga daržovė, turinti daug įvairių vitaminų bei mineralų. Išmėginkite kartu raugintais kopūstais, gausite tikrą vitaminų bombą.
Virtos bulvės su raugintais kopūstais ir paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 bulvių vidutinio dydžio
- 1 morkos vidutinio dydžio
- 100 g raugintų kopūstų
- 100 g paprikos
- 0,5 svogūno vidutinio dydžio
- a.š. lydyto sviesto
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Bulves išverdame.
- Svogūnus susmulkiname kubeliais.
- Morkas supjaustome griežinėliais.
- Morkas kartu su svogūnais kepame lydytame svieste.
- Kai morkos ir svogūnai iškepa, įdedame kopūstus.
- Beriame prieskonius, išmaišome ir pakepiname dar kelias minutes.
- Į lėkštę dedame pjaustytas bulves pagardintas prieskoniais, šalia kepintas daržoves ir šviežias paprikas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 445kcal (22%)Angliavandeniai: 92gBaltymai: 11gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 769mgKalis: 2383mg (119%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 13478µg (1685%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 230mg (288%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 35µg (47%)Kalcis: 121mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 150µg (75%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 133mg (35%)Fosforas: 314mg (45%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Birute Vitkauskiene