Šviežios bulvės su šviežiai paraugintais agurkais – tai nuostabus vasaros gėris ir vasaros maistas. Rekomenduojame išmėginti šį patiekalą ir Jums.
Virtos apkeptos bulvės su svogūnu, pagardintos garstyčiomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g bulvių
- 1 raudonojo svogūno
- 2 skiltelių česnako
- česnako laiškų pagal skonį
- 1 a.š. lydyto sviesto
- 1 a.š. garstyčių
Paruošimas
- Bulves išverdame su lupena.
- Vėliau su svogūnu ir česnaku trumpai apkepame keptuvėje ant lydyto sviesto.
- Viską pagardiname garstyčiomis, prieskoniais ir laiškiniais česnakais.
- Tiekiame su raugintais agurkais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 61gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 115mgKalis: 1245mg (62%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 136µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 64mg (80%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 95mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 190mg (27%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene