Šviežios bulvės su šviežiai paraugintais agurkais – tai nuostabus vasaros gėris ir vasaros maistas. Rekomenduojame išmėginti šį patiekalą ir Jums.
Virtos apkeptos bulvės su svogūnu, pagardintos garstyčiomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 305 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g bulvių
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • česnako laiškų pagal skonį
  • 1 a.š. lydyto sviesto
  • 1 a.š. garstyčių

Paruošimas
 

  • Bulves išverdame su lupena.
  • Vėliau su svogūnu ir česnaku trumpai apkepame keptuvėje ant lydyto sviesto.
  • Viską pagardiname garstyčiomis, prieskoniais ir laiškiniais česnakais.
  • Tiekiame su raugintais agurkais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 61gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 115mgKalis: 1245mg (62%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 136µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 64mg (80%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 95mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 190mg (27%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!