Auksiniai ankštiniai – visomis prasmėmis: ir spalva ir skoniu ir savo naudingomis savybėmis – lęšiai! Labai greitai ir lengvai pagaminami, tinkantys su įvairiausiomis daržovėmis!
Virti lęšiai su džiovintais pomidorais, pagardinti čiobreliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g raudonųjų lęšių
- 0,5 svogūnų
- 2 saulėje džiovintų pomidorų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čiobrelių šviežių pagal skonį
Garnyrui
- 70 g ridikėlių
- 10 alyvuogių žaliųjų
- 6 pomidorų vyšninių
Paruošimas
- Keletą valandų mirkytus lęšius perplauname.
- Verdame sūdytame vandenyje apie 5 min.
- Nupilame vandenį.
- Svogūnus susmulkiname ir apkepame.
- Lęšius sumaišome su svogūnais, pomidorais, prieskoniais.
- Tiekiame su daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 15gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 237mgKalis: 1049mg (52%)Skaidulos: 19g (54%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1028µg (129%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 84mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 285µg (143%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 290mg (41%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate