Taip gaminti galime bet kurią karpinių šeimos žuvį. Žuvis tampa minkšta, maloni valgyti, o nuo sultinio įgauna švelnią maloniai rausvą spalvą.
Šiame recepte aprašytas sultinys naudojamas tik žuviai išvirti, bet kitą dieną ar tos pačios dienos vakarienei gali būti panaudotas greitai lęšių ir žiedinių kopūstų sriubai, o jame virtos daržovės – kaip garnyras ar pagrindas mišrainei.
Virta žuvis: amūro pjausnys su žiedinio kopūsto ryžiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 263 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g amūro filė
  • 200 g pomidorų nedidelių 2 vnt
  • 100 g morkų 1 vidutinė
  • 100 g burokėlių šviežių
  • 50 g saliero lapkočio
  • ½ svogūno
  • 6 petražolių kotelių jie labai vertingi ir turi ne mažiau medžiagų, nei lapeliai
  • 2 lauro lapų
  • ½ a. š. druskos
  • pipirų grūdelių

Garnyrui reikės: 

  • 200 g žiedinio kopūsto kalafioro
  • 50 g lapinio kopūsto kale – vienas lapas ar du nedideli 
  • 1 a. š. kokosų aliejaus nerafinuoto 
  • 3 g persilado prieskonių jame jau yra druskos, todėl papildomai neberiame. Kiekį galime reguliuoti pagal jūsų asmeninį skonį

Paruošimas
 

  • Į puodą dedame sultiniui skirtus ir stambiai susmulkintus produktus: morką, svogūną, saliero kotą, petražolių kotelius, pomidorus, lauro lapelius, pipirų grūdelius ir druską. Burokėlį susmulkiname labiau, kad “paleistų” savo sultis ir vanduo nusidažytų. 
  • Užpilame vandeniu, kad apsemtų ir dar liktų vietos žuviai įdėti. Verdame apie 15 minučių, kad vanduo prisigertų daržovių skonio.
  • Sudedame amūro gabalėlius ir užverdame, sumažiname kaitrą, kad vos vos burbuliuotų ir verdame 5 minutes.
  • Puodą nukėliame nuo kaitros ir paliekame žuvį karštame sultinyje dar 5 minutėms, kol gaminame garnyrą.
  • Garnyrui burokine tarka susmulkiname kalafiorą. 
  • Lapinį kopūstą nuskabome nuo kotelių ir susmulkiname peiliu.
  • Gaminame kalafioro ryžius: vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje ištirpiname kokosų aliejaus, suberiame smulkintas daržoves ir įpilame šiek tiek karšto vandens, kad nesviltų. 
  • Lengvai pakepiname žiedinį bei lapinį kopūstą, pamažu maišydami. Daržovės turi išlikti traškios. Užberiame persilado prieskonių. 
  • Į lėkštę sudedame kalafioro ryžius ir ant viršaus dedame žuvies gabalėlį. 

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 263kcal (13%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 24gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 66mgNatris: 772mgKalis: 1419mg (71%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 12078µg (1510%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 106mg (133%)Vitaminas D: 25µg (500%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 263µg (351%)Kalcis: 162mg (20%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 178µg (89%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 557mg (80%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
EJRZF logotipas
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!