Šiuos šaltibarščius siūlau išbandyti su batatų traškučiais ar virtomis/keptomis bulvėmis. Labai skanus derinys.
Receptas iš laidos "Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene". Visą laidą peržiūrėti galite čia>> https://bit.ly/3xIvlfs
Veganiški šaltibarščiai su tofu sūriu ir sojos pienu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.25 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 234 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l sojos pieno nesaldinto
  • 1 agurko ilgavaisio
  • 50 g tofu sūrio kietojo
  • 1 citrinos sulčių
  • 0,5 burokėlio tarkuoto
  • kelių ridikėlių
  • svogūnų laiškų pagal skonį
  • krapų pagal skonį
  • juodosios druskos turi kiaušinių poskonį, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Į gaminimo indą supilame nesaldintą sojos pieną ir išspaudžiame citrinos sultis.
  • Leidžiame pastovėti apie 10min, kad masė sutirštėtų ir supilame burokėlius.
  • Avokadą, tofu sūrį ir žalumą supjaustome ir lengvai maišydami sudedame į gautą masę.
  • Paprieskoniuojame juodąja druska.
  • Papuošiame pjaustytais ridikėliais ir krapais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 234kcal (12%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 19gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 252mgKalis: 1035mg (52%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1192µg (149%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 6µg (240%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 694mg (87%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 77µg (39%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 112mg (30%)Fosforas: 217mg (31%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Receptas iš laidos “Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene”
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!