Aukštos kokybės juodasis šokoladas gaminamas iš kakavos sviesto, kuriame gausu ne “blogųjų”, o naudingųjų riebalų – oleininės rūgštis. Šokolade yra vario, magnio, mangano, geležies, skaidulų, vitamino E bei kitų naudingų medžiagų.
Varškės sūreliai su aguonomis, spanguolėmis ir riešutų sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g varškės
- 80 g juodojo šokolado, ne mažiau 70 %, formelėms tepti
- 50 g žemės riešutų sviesto
- 1 v.š. grietinės
- 1 v.š. aguonų
- 30 g džiovintų spanguolių
- 2 a.š. citrinos sulčių
Paruošimas
- Varškę, riešutų sviestą ir grietinę gerai sutriname trintuvu.
- Į masę sudedame supjaustytas spanguoles, aguonas ir įspaudžiamecitrinos sulčių.
- Ištirpiname šokoladąir juo ištepame silikonines formeles.
- Jas dedame į šaldiklį ir paliekame, kol šokoladas sustings
- Kai sustingsta, į šokolado formeles dedame varškės masę.
- Viską užpilame šokoladu ir dedame į šaldytuvą, palaikome, kol sustings.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 118kcal (6%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 5gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 117mgKalis: 126mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 46µg (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 31mg (8%)Fosforas: 92mg (13%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta