
Obuolių vengti turėtų turintys dirgliosios žarnos sindromą bei netoleruojantys fruktozės. Obuolių žievelės turėtų vengti turintys virškinimo trakto sutrikimų – nuo rėmens iki pilvo pūtimo.
Varškės ir obuolių pyragas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 450 g varškės
- 4 kiaušinių
- 3 obuolių
- 150 g avižinių dribsnių, viso grūdo
- 100 g kokoso pieno
- 100 g kokosų jogurto (tiks ir kitas augalinis)
- 30 g kokosų drožlių
- 1 v.š. migdolų drožlių papuošimui
- 1 a.š. eritritolio (galite naudoti ir kitą saldiklį ar visainenaudoti)
Paruošimas
- Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, į abu įpilame eritritolio ir plakame baltymus, tada trynius. Tuomet labai atsargiai sudedame trynius į baltymus, viską sumaišome.
- Įdedame tarkuotus obuolius ir visus likusius produktus. Išmaišome. Avižiniai dribsniai turi išbrinkti, todėl paliekame 20-30 min. pastovėti.
- Pastovėjusią tešlą dedame į formą (aš naudojau 20 cm). Ant viršaus, jei norisi, pabarstome migdolų drožlių.
- Pyragą pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepimas – apačia su vėjeliu. Kepame apie 50 min.
- Patikrinti ar iškepė, galite smeigdami mediniu pagaliuku.
- Kai pyragas iškepa, palikite atvėsti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 172kcal (9%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 61mgNatris: 143mgKalis: 191mg (10%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 156µg (20%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 162mg (23%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė
Į pyragą nepanašu…. Greičiau avižų košės skonis su obuoliais….
Kiekvienam savo
Tai labiau panašu į varškės apkepą, pyragu nepavadinčiau, bet kaip varškės apkepas skanus :)