Špinatai yra puikus vitamino K šaltinis, taip pat yra magnio, kalcio ir fosforo šaltinis. Šios maistinės medžiagos yra svarbios kaulų sveikatai palaikyti.
Varškės apkepas su špinatais ir džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 180 g varškės
- 100 g špinatų
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. avižų selenų
- 3 skiltelių džiovintų pomidorų
- 0,5 a.š. saulėgrąžų aliejaus
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Špinatus nuplauname, nusausiname.
- Varškę ir špinatus sutriname trintuvu.
- Įmušame kiaušinį.
- Sudedame smulkintus pomidorus, sėlenas, pagardiname druska ir viską sumaišome.
- Gautą masę supilame į aliejumi išteptą kepimo skardą.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 34gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 194mgNatris: 851mgKalis: 1179mg (59%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 9919µg (1240%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 487µg (649%)Kalcis: 297mg (37%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 256µg (128%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 180mg (48%)Fosforas: 661mg (94%)Selenas: 46µg (84%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Pumputienė