Špinatai yra puikus vitamino K šaltinis, taip pat yra magnio, kalcio ir fosforo šaltinis. Šios maistinės medžiagos yra svarbios kaulų sveikatai palaikyti.
Varškės apkepas su špinatais ir džiovintais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.89 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 368 kcal

Ingredientai
  

  • 180 g varškės
  • 100 g špinatų
  • 1 kiaušinio
  • 2 v.š. avižų selenų
  • 3 skiltelių džiovintų pomidorų
  • 0,5 a.š. saulėgrąžų aliejaus
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Špinatus nuplauname, nusausiname.
  • Varškę ir špinatus sutriname trintuvu.
  • Įmušame kiaušinį.
  • Sudedame smulkintus pomidorus, sėlenas, pagardiname druska ir viską sumaišome.
  • Gautą masę supilame į aliejumi išteptą kepimo skardą.
  • Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 34gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 194mgNatris: 851mgKalis: 1179mg (59%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 9919µg (1240%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 487µg (649%)Kalcis: 297mg (37%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 256µg (128%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 180mg (48%)Fosforas: 661mg (94%)Selenas: 46µg (84%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Pumputienė
4.3 7 votes
Patiko? Įvertinkite!