Sotus ir be galo skanus varškės apkepas su daržovėmis – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Be to, varškė yra baltyminis produktas, kurio naudingąsias medžiagas organizmas įsisavina geriau nei mėsos ar žuvies. Varškės baltymai yra ilgo veikimo, todėl juos galima valgyti ir vakare. Pavalgius, net ir miego metu, raumenys bus aprūpinami baltymais.
Varškės apkepas su brokoliais, morkomis ir cukinijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g cukinijų, 2 vnt. vidutinio dydžio
- 500 g brokolio, 1 vnt.
- 360 g varškės
- 4 kiaušinių
- 120 g morkų
- 1 svogūno
- 2 v.š. avižų sėlenų
- 2 v.š. lydyto sviesto
- 3 a.š. persilado prieskonių
Paruošimas
- Cukinijas sutarkuojame burokine tarka, pagardiname druska ir paliekame pastovėti, kol susidarys skystis, jį nusunkiame.
- Morkas sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome. Daržoves pakepiname ant lydyto sviesto.
- Supjaustome brokolio žiedynus.
- Į dubenį mušame kiaušinius, dedame varškę, persilado prieskonius, avižų sėlenas. Gerai ištriname.
- Sudedame daržoves. Išmaišome.
- Gautą masę pilame į kepimo formą. Naudota 26 x 37 cm dydžio skardą. Kepame 180 ℃ orkaitėje, apie 30 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 23gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 198mgNatris: 420mgKalis: 1064mg (53%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 6409µg (801%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 138mg (173%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 138µg (184%)Kalcis: 209mg (26%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 155µg (78%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 435mg (62%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egle Kalsyte