Labai skanus ir nesunkiai pagaminamas šis varškės apkepas be manų kruopų. Pavyks ir virtuvės naujokams. Iškepę neskubėkite traukti iš orkaitės, kitaip susmegs. Leiskite apkepui "pailsėti" orkaitėje ir tik tada vaišinkite šeimyną bei draugus.
Varškės apkepas be manų ir miltų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 kg varškės (9 proc. riebumo)
- 1 stiklinės kefyro mažesnės stiklinės. Galima maišyti su stikline (200 ml) kefyro ir 200 ml 18 proc. rieb. kokoso pieno. Kcal skaičiuotos tik su kefyru.
- 5 kiaušinių
- 80 g cukraus nerafinuoto (kiekis priklauso nuo skonio, galima ir mažiau). Keisti galite klevų sirupu.
- 7 v. š. avižų sėlenų tinka ir baltojo gysločio luobelės. Dar geriau tinka sėlėnėlės, kurios yra smulkesnės už sėlenas, todėl jos geriau tinka surišimui. Geriausia pirkti ekologiškas, nes luobelėje daugiausia kaupiasi chemikalai. Nebrangios net ir ekologiškos.
- lydyto sviesto formai patepti
- 1 g kepimo miltelių
- 1 g cinamono
Paruošimas
- Sėlenas pamerkiame kefyre (+kokoso piene), pamirkome 20 minučių.
- Nuplauname kiaušinius su muilu, nusiplauname rankas.
- Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
- Trynius ištriname su cukrumi ar jo pakaitalu, cinamonu, kepimo milteliais.
- Sudedame varškę, išmirkytas sėlenėles su kefyru ir gerai išmaišome. Galite naudoti maišytuvą (mikserį).
- Atskirai išplakame baltymus ir lėtai, jau nebeplakdami, įmaišome į bendrą masę.
- Kepimo indą patepame lydytu sviestu. Jei kepame silikoniniame kepimo inde, tai riebalais tepti visai nereikia. Recepto autorė Dovilė naudoja kepimui skirtą apvalų 26 cm skersmens indą. Aš naudojau dvigubai didesnę kepimo formą (40x27x7), nes gaminau dvigubą porciją. Nepripilkite pilnos formos, nes sėlenėlės išpučia apkepą.
- Kepame apie 1 valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Priklausomai nuo orkaitės, gali užtrukti ilgiau ar trumpiau. Kepame kol paruduoja ir iškepa.
Pastaba
Jei norisi, galima gardinti cinamonu, vanile ar kmynais, kurie tobulai tinka su varške. Patiekti galite su uogomis ir grietine.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 410kcal (21%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 33gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 206mgNatris: 845mgKalis: 387mg (19%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 24g (96%)Vitaminas A: 642µg (80%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 20µg (400%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 277mg (35%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 562mg (80%)Selenas: 42µg (76%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Dovilė, Barbara Burinska
Varškęs apkepą kepu uždengtame puode, man taip skaniausiai gaunasi. Įdomus receptas. Reikėtų pabandyti iš pusės normos, gal irgi pavyktų. :)
dėkui už komentarą
Labai skanus gavosi. aciu uz recepta
sveiki:), nesuprantu šitos dalies – 1 stiklinės kefyro mažesnės stiklinės. Galima maišyti su stikline (200 ml) kefyro ir 200 ml 18 proc. rieb. kokoso pieno. Kcal skaičiuotos tik su kefyru.
jeigu vien kefyro, tai viena stikline, o jeigu su kokoso pienu maišom, tada dvi stiklines gaunasi?
viena
Sveiki, o ar galima kuo nors būtų pakeisti kiaušinį šiame varškės apkepe? vaikas netoleruoja nei trynio nei baltymo :(
ispaninio šalavijo sėklomis, prinokusiu bananu arba keptu obuoliu