Raudoni pomidorai savyje turi labai daug likopeno. Tai ne tik pigmentas, suteikiantis raudoną spalvą, bet ir stiprus antioksidantas.
Varškė su baziliku ir pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g pomidorų
- 100 g varškės
- 1 v.š. graikiško jogurto
- 5 g bazilikų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Varškę ištriname su jogurtu ir prieskoniais.
- Pomidorus ir bazilikus susmulkinti, sumaišome su varške.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 154kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 15gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 18mgNatris: 372mgKalis: 734mg (37%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 2487µg (311%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 54µg (27%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 242mg (35%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Z-aite