Raudoni pomidorai savyje turi daug likopeno. Tai ne tik pigmentas, suteikiantis spalvą, bet ir stiprus antioksidantas, kuris turi nuo vėžio apsaugančių medžiagų. Likopenas net šešis kartus geriau pasisavinamas valgant termiškai apdorotus pomidorus nei žalius.
Varške įdaryti pomidorai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g pomidorų
- 100 g varškės
- 30 g graikiško jogurto
- krapų, pagal skonį
- petražolių, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Nuplovus pomidorus išimame jiems vidų (išvalome nuo sėklų).
- Varškę, jogurtą, žalumynus ir prieskonius išmaišome iki vientisos masės (masė turi būti kremo konsistencijos).
- Į tuščius pomidorus įdedame varškės masę.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 154kcal (8%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 16gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 19mgNatris: 376mgKalis: 640mg (32%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 2053µg (257%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 142mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 250mg (36%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Rasa, nuotraukos autorė Raminta