Blynų receptas man gimė netikėtai, kai reikėjo pabaigti varškę ir kokoso pieną.
Buvo taip skanu, kad netrukus kartojau vėl! Man blynai patiko ne tik dėl skonio, bet tai pirmi mano valgyti sotūs blynai.
Vafliniai blynai su ciberžole recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Blynai, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 463 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g speltos miltų, viso grūdo
  • 500 ml vandens arba augalinio pieno. Tai tik apytikslis skaičius, reikia žiūrėti tešlos skystumą, kad ji lengvai lietųsi ir pasiskleistų vaflinėje
  • 300 g varškės, 9 proc. riebumo
  • 200 ml kefyro kokosų pieno, su pastaruoju blynai švelnesnio saldesnio skonio, kompensuoja varškės rūgštelę
  • 4 kiaušinių
  • 1 v.š. lydyto sviesto arba lašinuko gabaliukas, keptuvės patepimui
  • druskos pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visus produktus sumaišome kartu iki vientisos masės.
  • Įkaitiname vaflinę keptuvę, ją patepame lydytu sviestu ar lašinio gabalėliu ir liejame plonus blynus.
    Skanaus!
     

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 463kcal (23%)Angliavandeniai: 65gBaltymai: 22gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 127mgNatris: 245mgKalis: 97mg (5%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 356µg (45%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 0.04mgVitaminas D: 14µg (280%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 0.3µgKalcis: 104mg (13%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 0.02mg (1%)Magnis: 9mg (2%)Fosforas: 139mg (20%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
4.3 6 votes
Patiko? Įvertinkite!