Šią užtepėlę labai skanu valgyti atšalusią su koše ar duona. Galima pavaišinti svečius, užklupusius netikėtai, gerai stovi šaldytuve.Ar Jūs išbandėte? Pasidalinkite nuomone komentaruose.
Užtepėlė iš rudųjų pievagrybių ir džiovintų pomidorų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g pievagrybių rudųjų
- 1 svogūno
- 5 vnt saulėje džiovintų pomidorų
- 1 skiltelės česnako
- 1 v. š. kokosų aliejaus
- mėtų
- druskos pagal skonį
- prieskonių mėgstamų
Paruošimas
- Pievagrybius supjaustyti ir pašildyti su kokosų aliejumi, dėti smulkiai pjaustytą svogūną, įspausti česnaką, suberti druską ir prieskonius.
- Viską pakepinti.
- Į tą pačią keptuvę dedame nusausintus ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, po to supjaustome mėtas ir sudedame ten pat.
- Viską apkepus išmaišome ir paliekame atvėsti.
- Atvėsusį keptuvės turinį dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
- Sudedame į indelius ir dedame į šaldytuvą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 239kcal (12%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 12gNatris: 79mgKalis: 1139mg (57%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 87µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 240mg (34%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė