Šią užtepėlę labai skanu valgyti atšalusią su koše ar duona. Galima pavaišinti svečius, užklupusius netikėtai, gerai stovi šaldytuve.
Ar Jūs išbandėte? Pasidalinkite nuomone komentaruose.
Užtepėlė iš rudųjų pievagrybių ir džiovintų pomidorų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Užtepėlės
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 239 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pievagrybių rudųjų
  • 1 svogūno
  • 5 vnt saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 v. š. kokosų aliejaus
  • mėtų
  • druskos pagal skonį
  • prieskonių mėgstamų

Paruošimas
 

  • Pievagrybius supjaustyti ir pašildyti su kokosų aliejumi, dėti smulkiai pjaustytą svogūną, įspausti česnaką, suberti druską ir prieskonius.
  • Viską pakepinti.
  • Į tą pačią keptuvę dedame nusausintus ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, po to supjaustome mėtas ir sudedame ten pat.
  • Viską apkepus išmaišome ir paliekame atvėsti.
  • Atvėsusį keptuvės turinį dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
    Užtepėlė iš rudųjų pievagrybių ir džiovintų pomidorų
  • Sudedame į indelius ir dedame į šaldytuvą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 239kcal (12%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 12gNatris: 79mgKalis: 1139mg (57%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 87µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 240mg (34%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
2.4 7 votes
Patiko? Įvertinkite!