Daugelis prisibijo gaminti triušieną, manydami, kad tai atima daug laiko ir pastangų, tačiau štai receptas, kuris yra paprastas, tačiau skoniu tikrai nenuvils. Garnyrui recepto autorė rekomenduoja šviežias salotas,
Troškinti triušienos kumpeliai su morkomis, gardinti čiobreliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 0,5 l vandens
- 400 g triušienos priekinių kumpelių
- 2 morkų didesnių
- 100 g saliero šaknies
- 1 svogūno
- 1 v.š. aliejaus
- 5 g čiobrelių
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Paruošimas
- Triušieną įtriname prieskoniais ir paliekame šaldytuve 2-3 valandas.
- Keptuvėje kepiname tarkuotas morkas, saliero šaknį bei susmulkintus svogūnus.
- Pagardiname prieskoniais.
- Daržoves išimame ir padedame į šalį.
- Keptuvėje pakepiname triušieną apie 10 minučių.
- Triušieną dedame į puodo dugną, ant viršaus dedame daržoves.
- Į puodą įpilame vandens ir troškiname apie 30 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 336kcal (17%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 45gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 1gCholesterolis: 162mgNatris: 185mgKalis: 1005mg (50%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 287µg (36%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 76mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 529mg (76%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė