Morkos yra ne tik skaidulų šaltinis, bet ir turtingiausias augalinis alfa ir beta karotino šaltinis, kuris yra karotinoidai, organizme virstantys vitaminu A.
Troškinta vištiena su moliūgu, morka ir prieskoniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g vištienos krūtinėlės
- 60 g moliūgo
- 50 g morkos
- 30 g svogūno
- 5 g česnako
- 5 g lydyto sviesto
- 1 g mairūno šviežio arba džiovinto
- 1 g gelsvės šviežios arba džiovintos
- 1 g baziliko šviežio arba džiovinto
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Mėsą ištriname smulkintu baziliku, mairūnu, gelsve ir druska.
- Paliekame mėsą marinuoti mažiausiai 2 val.
- Sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną, moliūgą.
- Viską sudedame į gilią keptuvę ir apkepame kelias minutes, kol švelniai pagels.
- Įpilame šiek tiek vandens, bet kad neapsemtų, ir kartu su vištiena, troškiname 20 min. ant lėtos ugnies.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 208kcal (10%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 23gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 75mgNatris: 228mgKalis: 817mg (41%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 13750µg (1719%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 73mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 275mg (39%)Selenas: 33µg (60%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Agnė P. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
Nelabai supratau, o kaip vištiena kepame?
Ačiū, už netikslumo nurodymą. Pakoregavome receptą.