Triušiena yra labai vertinga, švelnaus skonio balta mėsa. Priklausomai nuo mėsos dalies, gali būti lengvai paruošiama keptuvėje, ant grotelių ar troškinant. Kepti rekomenduojame triušienos filė, kuri yra labai minkšta, o troškinti – kumpelius, kadangi jie šiek tiek kietesni.
Triušienos troškinys su moliūgais ir kukurūzais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g triušienos juosmeninės dalies filė
- 200 ml sultinio
- 150 g baklažano
- 150 g kopūsto kininio
- 5 vnt. pomidorų vyšninių
- 80 g moliūgo sviestinio
- 60 g kukurūzų konservuotų
- ½ vnt. svogūno nedidelio
- 1 v.š. aliejaus
- 2 a.š. morkų pesto
- 1 a.š. pomidorų pesto
- žiupsn. česnako
Paruošimas
- Triušieną supjaustome kubeliais.
- Baklažaną, moliūgą, svogūną supjaustome kubeliais.
- Suberiame triušieną, daržoves į įkaitintą keptuvę ir lengvai apkepiname apie 10 minučių.
- Sumažiname ugnį, užpilame sultiniu.
- Viską pagardiname morkų ir pomidorų pesto ir viską gerai išmaišome.
- Uždengiame dangčiu ir paliekame pasitroškinti 10-15 minučių
- Baigiant troškintis, suberiame smulkintą kininį kopūstą, pomidorus ir konservuotus kukurūzus.
- Pagardiname česnaku, viską išmaišome ir patroškiname dar 5-7 minutes.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 319kcal (16%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 31gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 102mgNatris: 551mgKalis: 1120mg (56%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 4191µg (524%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 43mg (54%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 69µg (92%)Kalcis: 81mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 381mg (54%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė