Triušiena laikoma naudinga mėsa, nes turi ypač daug geležies, cinko, vario, fosforo ir seleno, taip pat vitamino niacino (B3), o vitamino B12, 100 gramų triušienos net 3 kartus daugiau nei suaugusio žmogaus reikiama paros norma. Triušio mėsa yra liesa ir didžioji dalis kalorijų yra iš baltymų, o ne iš riebalų.
Triušienos „Liulia kebabas“ ant baltojo smidro
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g triušienos šviežios smulkintos
- 4 vnt. putpelių kiaušinių
- 4 vnt. žaliųjų smidrų
- 2 vnt. baltųjų smidrų
- 2 a.š. morkų pesto
- 1 a.š. svogūnų pesto
- žiupsn. malto kumino
- žiupsn. smulkinto laiškinio česnako
- lydyto sviesto ghi, kepimui
Paruošimas
- Į dubenį sudedame triušieną, morkų ir svogūnų pesto, kuminą, česnaką.
- Į masę sudedame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
- Smidrus švariai nuplauname, pašaliname sumedėjusią dalį.
- Smidrų viršutinį sluoksnį nulupame skustuku.
- Įkaitiname keptuvę su sviestu.
- Mėsos masę padaliname į dvi dalis ir aplipdome aplink smidrą, formuodami dešrelę.
- Į keptuvę dedame suformuotus kebabus ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
- Iškepus leidžiame mėsai pailsėti dar 2-3 minutes.
- Kebabus tiekiame su šviežiomis daržovėmis ir lengvai keptais žaliaisiais smidrais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 31gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 259mgNatris: 177mgKalis: 556mg (28%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 438µg (55%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 339mg (48%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė