Šiam receptui realios nuotraukos neturime, jei gaminsite maloniai prašome padaryti ir atsiųsti vaida@sulieknek.lt Įkelsime nuotrauką su Jūsų autoryste, dėkojame iš anksto.Triušiena rekomenduojama turintiems geležies trūkumą, anemiją, virškinimo trakto sutrikimų, turintiems alergiją kitai mėsai.
Triušiena su morkomis ir žirneliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g triušienos krūtinėlės
- 200 g morkų
- 160 g žaliųjų žirnelių šaldytų
- 2 a. š. lydyto sviesto (10 g)
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Orkaitę įkaitiname iki +170oC.
- Naudojame nedideles morkas, jas supjaustome pusiau išilgai.
- Triušieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais.
- Kepimo formą ištepame lydytu sviestu, sudedame morkas, ant viršaus – mėsą.
- Kepimo formą uždengiame kepimo popieriumi arba folija ir kepame apie 20 min. Atidengiame ir kepame dar apie 20 min.
- Likus iki kepimo pabaigos 3-5 min. sudedame žirnelius.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 313kcal (16%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 38gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 132mgNatris: 203mgKalis: 1084mg (54%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 17443µg (2180%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 38mg (48%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 462mg (66%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.