Sudėtinės artišokų troškinio dalys:
1 citrina
6 šviežūs artišokai
200 g morkos
200 g kaliaropės
100 g. laiškinių svogūnų
2-3 skiltelės česnako arba 1 a.š. česnako prieskonių
0,5 l daržovių sultinio
0,5 a.š. pelėtrūnų
Šviežiai maltų baltųjų pipirų
Druska
Gaminimo žingsniai:
1. Išspausti citrinos sultis.
2. Artišokus nuplauti, palaikyti siete, kad nuvarvėtų vanduo, nuplėšti didelius lapus, lapų galiukus nukirpti virtuvės žirklutėmis. Juos supjaustyti į
keturias dalis, šaukšteliu atsargiai išimti “šieną”, o artišoko dugną ir koto pagrindą supjaustyti plonyčiais gabalėliais, be to, visų paviršius iškart
rūpestingai apšlakstomas citrinų sultimis, kad išliktų artišoko spalva.
3. Morkas nuvalyti, nuplauti, jeigu reikia, nulupti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
4. Kaliaropę nulupti, nuplauti, supjaustyti griežinėliais.
5. Laiškinius svogūnus nuvalyti, perpjauti per pusę.
6. Šviežio česnako skilteles nulupti, supjaustyti mažyčiais gabalėliais.
7. Visas daržoves apie 5 min. patroškinti svieste, pagardinti česnakais ar česnakų prieskoniais, tuomet užpilti sultinį ir trumpam užvirinti. Viską dar
kaitinti 15 – 20 min. ant mažos ugnies. kad daržovės dar būtų kietokos.
8. Galiausiai viską pagardinti pipirais, peletrūnu, pasūdyti.
Skanaus!
Šaltinis: knyga “Daržovių valgiai”
sitas patiekalas nevalgomas!
artisoku lapai, tokie pat valgomi kaip ir ananaso zievele.
tie, kas nori pasigaminti artisoku gali paziureti cia: kaip jie valomi, kaip jie gaminami ir svarbiau, kaip jie valgomi ir kurios dalys valgomos. https://m.youtube.com/watch?v=ygyzb8BQ0Ec