Švieži topinambai skoniu primena riešutus, taigi puikiai tinka salotoms, tačiau aš dažniausiai juos naudoju kaip pavakarių užkandį.
Topinambų ir ridiko salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 188 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g topinambų
  • 100 g baltojo ridiko
  • 1 a.š. linų sėmenų sėklų
  • 1 a.š. linų sėmenų aliejaus
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nuplauname daržoves ir nuskutame ridiką. Topinambų skusti nebūtina.
  • Sutarkuojame daržoves šiaudeliais.
  • Sutriname linų sėmenis, kad geriau pasisavintumėme.
  • Pašlakstome citrinos sultimis, aliejumi, gardiname prieskoniais. Viską sumaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 188kcal (9%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 67mgKalis: 901mg (45%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 31µg (4%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 160mg (23%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.5mg (5%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!