Tofu tai puikus kalcio šaltinis, o kai kurios tofu rūšys turi net 2 kartus daugiau kalcio negu karvės pienas, todėl tai puikus maisto produktas osteoporozės profilaktikai.
Tofu su kaliaropių salotomis, gardintomis graikišku jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g tofu
- 170 g kaliaropės
- 1 v.š. graikiško jogurto
- saujos svogūnų laiškų
- lydyto sviesto kepimui
- čili pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto pakepiname tofu su svogūno laiškais.
- Sutarkuojame kaliaropę.
- Sudedame prieskonius.
- Kaliaropę sumaišome su tofu ir graikišku jogrtu.
- Salotas valgome su keptu tofu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 210kcal (11%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 119mgKalis: 895mg (45%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 331µg (41%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 107mg (134%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 107mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 195mg (28%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Vaitiekūnienė