Desertą patiekite ne iš karto po pietų, o priešpiečiams ar pavakariams, kaip atskirą maistą su arbata ar kava.
Tinginys – be sviesto, saldinto pieno ir pridėtinio cukraus
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g sausainių, viso grūdo
- 400 ml kokoso kremo
- 100 g juodojo šokolado, 70 % kakavos
- 2 a.š. kokoso drožlių, nebūtina
- 1 a.š. kakavos (nebūtina, bet suteikia ryškesnę spalvą)
Paruošimas
- Sausainius sulaužome.
- Kokoso kremą su šokoladu ištirpiname ir sumaišome su sausainiais. Sudedame masę į formą.
- Ant viršaus pabarstome kokoso drožlių
- Dedame į kamerą trumpam, kad sustingtų. Vėliau puikiai tinginį tinka laikyti šaldytuve.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 197kcal (10%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 2gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.002gCholesterolis: 0.1mgNatris: 92mgKalis: 101mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 23µg (3%)Vitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 0.2mgVitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 10mg (1%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 51mg (7%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
labai paprastas ir skanus, ačiū už receptą
smagu, kad parašote, dėkui
Tinginys patiko be kondensuoto pienu.
Kokoso kremas, tai nuodai, niekada geriau nevartokite!
Dėl kokių priežasčių jūs manote, kad kokoso riebus pienas jūsų nuomone yra nuodas?
Galvoju bus labai skanu! Būtinai pagaminsiu.
Noriu paklaisto ar kokoso kremas yra tai ka matau parduotuveje skardinese kokoso pienas?
taip, riebus