Graikija pas mus! Būtent šitaip mums buvo patiektos graikiškos salotos vietiniame Kretos restoranėlyje prieš aštuonerius metus – be jokių salotų lapų ir juolab graikiškų riešutų!
Tikros graikiškos salotos su tzatziki padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 180 g fetos sūrio
- 2 agurkų trumpavaisių
- 1 paprikos
- 90 g alyvuogių
- 6 vyšninių pomidorų
- 0,5 svogūno
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- provanso žolelių pagal skonį
Padažui
- 90 ml graikiško jogurto
- 1 agurko trumpavaisių
- 2 skiltelių česnako
- krapų pagal skonį
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Visas daržoves supjaustome stambiais gabaliukais.
- Ant daržovių dedame fetą.
- Apšlakstome aliejumi ir pagardiname prieskoniais.
Padažui
- Agurką sutarkuojame smulkia tarka.
- Nuspaudžiame skystį per sietelį.
- Įspaudžiame česnakus.
- Įmaišome jogurtą ir smulkintus krapus.
- Pagardiname druska ir aliejumi.Salotas tiekiame su padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 451kcal (23%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 21gRiebalai: 33gSočiosios riebalų rūgštys: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 14gTransriebalai: 1gCholesterolis: 82mgNatris: 1750mgKalis: 730mg (37%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 2706µg (338%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 89mg (111%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 574mg (72%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 455mg (65%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate