Pasigaminkime ukrainietiškų BARŠČIŲ. Su mintimis,simbolišku palaikymu Ukrainai. Barsčiai – UKRAINIETIŠKOS virtuvės pasididžiavimas.Turbūt visiems žinomi ir Kijevo kotletai. Tradiciniai ukrainietiški patiekalai– ir įvairūs virtinukai, blyneliai, pyragai bei kiti miltiniai kepiniai,bulviniai patiekalai. Ką dar žinote ir esate ragavę?
Tikri ukrainietiški barščiai su kiaulienos sprandine
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g kiaulienos sprandinės
- 4 burokėlių nedidelių
- 300 g kopūsto
- 2 morkų
- 200 g saliero šaknies
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- lydyto sviesto kepimui
- šviežių krapų pagal skonį
- čiobrelio pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Sprandinę supjaustome mažais gabaliukais ir verdame vandenyje virš valandos, kol mėsa tampa minkšta.
- Keptuvėje pakepiname tarkuotą žalią burokėlį, pjaustytą svogūną, česnaką. Pabaigoje įdedame pomidorų pastos.
- Į mėsos sultinį sudedamepjaustytas morkas ir saliero šaknį.
- Paverdame ir sudedamekeptus burokėlius su svogūnu, česnaku, įpjaustome kopūsto.
- Paverdame, dedame druskos, pipirų, čiobrelio. Pabaigoje įberiame šviežių krapų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 361kcal (18%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 20gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gTransriebalai: 1gCholesterolis: 76mgNatris: 243mgKalis: 887mg (44%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 4335µg (542%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 66µg (88%)Kalcis: 84mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 284mg (41%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
Labai skanu! Dar idedu papildomai paprikos raudonos labai tinka.