Kai už lango šiaurinis vėjas – tenka šildytis gaminant aštresnes sriubas. Thai stiliaus sriuba su kokosų pienu, čili pipirais, imbieru ir lašiša, viena tokių sriubų, kurios suvalgius galima sušilti. Išbandykite egzotiką!
Thai stiliaus sriuba su čili pipirais, imbieru ir lašiša
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 ml vandens
- 120 g lašišos keptos
- 50 ml kokosų pieno
- 1 cukinijos jaunos, supjaustytos šiaudeliais
- 5 stiebinių brokolių nuplikytų verdančiu vandeniu
- miško grybų tinka ir pievagrybiai
- 2 skiltelės česnako smulkinto
- 0,5 čili pipiro mažo
- 1 a. š. imbiero supjaustyto šiaudeliais
- 1 a. š. ciberžolės
- 0,5 a. š. lydyto sviesto
- kalendros pagal skonį
- druskos pagal skonį
- sezamo sėklų pagal skonį
Paruošimas
- Puode, ant lydyto sviesto pakepiname česnakus, imbierą, grybus ir čili pipirą.
- Pilame vandenį, kokosų pieną, sudedame ciberžolę.
- Užverdame ir leidžiame pavirti apie 3-4 minutes.
- Pagardiname druska.
- Į lėkštę sudedame šiaudeliais pjaustytą cukiniją bei užpilame gautu sultiniu.
- Į lėkštę sudedame paruoštus brokolius, lašišos gabaliukus.
- Pagardiname smulkinta kalendra bei sezamo sėklomis. Skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 358kcal (18%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 29gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 12gCholesterolis: 71mgNatris: 159mgKalis: 1062mg (53%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1316µg (165%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 65µg (33%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 345mg (49%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė