Kopūstai turi labai mažai kalorijų, tačiau daug skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą. Be to turi cholino, kuris perdirbtas į acetilcholiną reguliuoja riebalų rūgščių metabolizmą, saugo kepenis nuo riebalų sankaupų, Kopūstų salotos, troškinys ar sriuba yra vertingas ir sotus maistas, puikiai tinkantis ir lieknėjantiems, ir norintiems likti sveikiems.
Šviežių kopūstų sriuba su morkomis ir bulvėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g kopūsto
- 4 morkų
- 3 bulvių
- 1 svogūno
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Pakepiname svogūną keptuvėje ant lydyto sviesto.
- Puode užverdame vandenį.
- Sudedame smulkintą svogūną, supjaustytas morkas, bulves ir kopūstą.
- Dedame prieskonių ir paverdame viską 15 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 192kcal (10%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 6gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 75mgKalis: 1123mg (56%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 10318µg (1290%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 83mg (104%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 106µg (141%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 96µg (48%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 153mg (22%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene