Ši šviežių kopūstų sriuba geriausia tinka pietums, jei norite palaikyti tinkamą kūno svorį valgykite ją pietums, kaip pagrindinį patiekalą. Jei valgysite tik vieną iš patiekalų, tuomet po tokios sriubos rinkitės augalinius produktus, kad lengviau virškintųsi ir neapsunktumėte. Kitas variantas – gaminti be bulvių, tuomet puikiai ši sriuba tinka ir prieš mėsos/ žuvies patiekalus arba vakare.
Jei svoris neaktualu, arba šią sriubą verdate vaikams bei paaugliams, tuomet drąsiai valgykite kaip pagrindinį patiekalą ir vakare.
Porcijų kiekis 1, Kcal 237
Kopūstų sriuba – sudėtinės dalys:
250 g kopūstas
60 g morka
50 g bulvės
60 g pomidorai arba 100 ml pomidorų tyrė, arba šaukštas pomidorų pastos – dėl rūgštelės
Pipirai, krapai ir druska, kas mėgsta, galima pagardinti kmynais
1 a.š. (6 g) lydytas sviestas morkų pakepinimui
Vanduo – jei valgote kaip pagrindinį patiekalą pilkite vandens mažiau, jei tai vienas iš patiekalų, tuomet ir porcijų daugiau gausis, ir vandens tokiu atveju daugiau pilama.
Kopūstų sriuba – gaminimo žingsniai:
1. Supjaustome kopūstą ir, subėrę prieskonius, užkaičiame virti.
2. Kol kopūstas minkštėja, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas patroškiname lydyto sviesto ir vandens mišinyje, kol lengvai pagelsta.
3. Nuplauname bulves. Jei šviežios – tik šepetėliu nušveičiame, jei senesnės- nuskutame. Supjaustome kubeliais.
4. Nuplikome pomidorus, nulupame odelę ir smulkiai supjaustome arba naudojame pomidorų tyrę, arba pastą.
5. Sudedame į verdančius kopūstus bulves, morkas ir pomidorus.
6. Paverdame kartu, kol suminkštės bulvės, tačiau jos turi išlikti kramtomos ir nukaičiame puodą. Pabarstome krapais.
Šviežių kopūstų sriuba su morkomis, bulvėmis ir pomidorais
Pasidalinkite!
Subscribe
Prisijungti
0 komentarai
naujausi