
PIETUMS – pasiilgusiems sriubos: šviežių burokėlių lapelių sriuba. VAKARIENEI panaši versija, tik be bulvių, bet su kiaušiniais, juk sotumas – būtinas. Taigi į sriubą, įmetę burokėlių lapelius, supilame išplaktus kiaušinius. Skanaus.
Šviežių burokėlių lapelių sriuba su ciberžole
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 ml vandens
- 70 g burokėlių lapelių šviežių
- 0,5 a. š. ciberžolės
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Užverdame vandenį įberiame druskos ir ciberžolės (ji suteiks gražią spalvą ir gerins virškinimą).
- Sudedame supjaustytus burokėlių lapelius, palaukiame kol vėl užvirs. Lapeliai turi išlaikyti savo struktūrą.
- Pateikiame su bulve, virta su lupena. Tobulai tinka krapai. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 19kcal (1%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 362mgKalis: 533mg (27%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4428µg (554%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 21mg (26%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 280µg (373%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 29mg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Ernesta Rakauskienė