Cholinas, esantis burokėliuose, padeda gerai išsimiegoti, palaiko raumenų būklę, padeda mokymuisi ir atminčiai.
Šviežių burokėlių ir ropių salotos su graikiniais riešutais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g burokėlių, šviežių
- 80 g ropės
- 40 g baltojo ridiko
- 30 g morkų
- 10 g petražolių
- 10 g citrinos sulčių
- 5 g graikinių riešutų
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Susmulkiname graikinius riešutus, pridedame aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Viską gerai suplakame.
- Sutarkuojame šiaudeliais burokėlius, morkas, ropę, baltąjį ridiką. Viską sudedame į salotinę.
- Salotas užpilame paruoštu padažu ir apibarstome smulkintomis petražolėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 150kcal (8%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 4gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 190mgKalis: 689mg (34%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 5883µg (735%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 49mg (61%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 171µg (228%)Kalcis: 77mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 138µg (69%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 97mg (14%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė