Cholinas, esantis burokėliuose, padeda gerai išsimiegoti, palaiko raumenų būklę, padeda mokymuisi ir atminčiai.
Šviežių burokėlių ir ropių salotos su graikiniais riešutais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 150 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g burokėlių, šviežių
  • 80 g ropės
  • 40 g baltojo ridiko
  • 30 g morkų
  • 10 g petražolių
  • 10 g citrinos sulčių
  • 5 g graikinių riešutų
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Susmulkiname graikinius riešutus, pridedame aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Viską gerai suplakame.
  • Sutarkuojame šiaudeliais burokėlius, morkas, ropę, baltąjį ridiką. Viską sudedame į salotinę.
  • Salotas užpilame paruoštu padažu ir apibarstome smulkintomis petražolėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 150kcal (8%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 4gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 190mgKalis: 689mg (34%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 5883µg (735%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 49mg (61%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 171µg (228%)Kalcis: 77mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 138µg (69%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 97mg (14%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!