Šios salotos tobulai tinka užkandžiui ar pirmam patiekalui. Jei reikia dar sočiau –įpilkite kartu su sultimis šalto spaudimo kanapių aliejaus.
Šviežių burokėlių ir morkų salotos su žemės riešutais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 200 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g burokėlių, šviežių
  • 120 g morkų
  • 30 ml apelsinų sulčių
  • 15 g žemės riešutų, sūdytų

Paruošimas
 

  • Burokėlius ir morkas sutarkuojame šiaudeliais. Geriausia tai daryti specialia tarka.
  • Daržoves apšlakstome apelsinų sultimis, pamaigome rankomis ir paliekame bent 20 min. pastovėti.
  • Prieš pat valgymą salotas pagardiname traiškytais riešutais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 7gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 180mgKalis: 948mg (47%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 20150µg (2519%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 29mg (36%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 78mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 199µg (100%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 154mg (22%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
4.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!