Šviežių bulvių salotų su morkomis ir žalumynais sudėtinės dalys:
200 g (2 vidutinės) šviežios vidutinio dydžio bulvės. Naudojame jas tik tol, kol nereikia jų skusti.Kitu atveju naudojame saldžią bulvę (batatą).
100 g – 1 vidutinė šviežia morka
100 g moliūgo, šviežio, geriausia muskatinio
1 skiltelė česnako, jei valgote
Truputis šviežių ar šaldytų krapų, petražolių, kalendros
1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
Šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
Druskos ir pipirų
Bulvių salotos – gaminimo žingsniai:
1.Sutarkuojame bulves ir morkas šiaudelių forma
2. Išspaudžiame kelis šaukštus citrinos sulčių ir apšlakstome daržoves.
3. Susmulkiname česnaką, krapus, petražoles, kalendrą bei suberiame ant šviežių daržovių, apšlakstome aliejumi ir skaniname druska ir pipirais.
7. Sumaišome ir valgome!:)
Labai norėčiau sužinoti, kaip apdorojamas ir kur dedamas recepte paminėtas moliūgas