Sushi (suši) – vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka – skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Sveikuoliški sushi (suši) be ryžių
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 mėlynojo kopūsto šiaudeliais pjaustyto
- 1 baklažano kepto, pjaustyto ilgomis riekelėmis
- vištienos vakarykštės
- 1 morkos šiaudeliais pjaustytos
- 1 paprikos saldžiosios, šiaudeliais pjaustytos
- 1 agurko šiaudeliais pjaustyto
- 2 nori dumblių lakštų
- vasabi padažo pagal skonį
- sojos padažo pagal skonį
Paruošimas
- Visas daržoves, išskyrus baklažaną, supjaustome ilgomis ir plonomis juostelėmis.
- Vištieną pjaustome stambiais pailgas gabaliukais.
- Imame nori lakštą, ant jo sudedame pjaustytas daržoves bei vištieną ir susukame į ''cigarą''.
- Paliekame pastovėti 5-10 ir minučių ir pjaustome norimo storio gabaliukais.
- Valgome vienus arba su vasabi ir sojos padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 394kcal (20%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 25gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 56mgNatris: 699mgKalis: 2018mg (101%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 29g (116%)Vitaminas A: 11303µg (1413%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 300mg (375%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 182µg (243%)Kalcis: 242mg (30%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 171µg (86%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 138mg (37%)Fosforas: 344mg (49%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.