Avižinių dribsnių batonėliai – sudėtinės dalys:
1 stiklinės avižinių arba penkių grūdų dribsnių
1/4 stiklinės kokoso drožlių
1/4 stiklinės migdolų
1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
15 gr. sviesto
110 ml agavų sirupo
1 valgomojo šaukšto vandens
Maistinės medžiagos:
Baltymai – 19,35
Riebalai – 51,24
Angliavandeniai – 92,42
Kcal – 411
Avižinių dribsnių batonėliai – gaminimo žingsniai:
1. Avižinius dribsnius, kokoso drožles, kapotus migdolus ir džiovintas spanguoles suberiame į keptuvę ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol viskas gražiai apskrus. Suberiame apkepintus produktus į dubenį.
2. Į keptuvę supilame agavų sirupą, sviestą ir vandenį. Kaitiname ant mažos ugnies, kol pradės kilti burbuliukai. Į keptuvę suberiame sausus produktus ir viską gerai išmaišome.
3. Dar karštą gautą masę sukrečiame ant kepimo popieriaus lapo ir tolygiai paskleidžiame šaukštu taip, kad gautumėme maždaug 1 cm storio sluoksnį. Uždengiame kitu kepimo popieriaus lapu, lengvai paspaudžiame.
4. Palaukiame 5 minutes, kol masė atvės. Nuimame viršutinį lapą bei supjaustome norimo dydžio batonėliais. Vėl uždengiame kepimo popieriumi ir paslegiame kuo nors lygiu ir sunkiu. Paliekame atvėsti ir sustingti.
Batonėlius laikome orui nepralaidžiame inde.
Skanaus linki recepto autorė – Jakaterina P.
Sveikas desertas: avižinių dribsnių batonėliai su riešutais ir spanguolėmis
Pasidalinkite!
Subscribe
Prisijungti
0 komentarai
naujausi