Šiandieną pradedame klausimu: ''kada morkos iš paprastų šakninių daržovių patampa jų karalienėmis?'' Atsakymas paprastas – kada atsiduria ant sumuštinio. Labai paprasta pasidaryti, bet jau skonis – niam, niam..
Sumuštinis su keptomis morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pusryčiams, Sumuštiniai, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 267 kcal

Ingredientai
  

  • 1 riekės duonos viso grūdo, bemielės
  • 4 morkų mažų
  • morkų lapų
  • kanapių sėklų
  • petražolių
  • druskos
  • kmynų

Paruošimas
 

  • Morkas apibarstome druska ir kmynais.
  • Pakepame orkaitėje kelias minutes.
  • Smulkintuvu (blenderiu) sutriname morkų lapus, petražoles ir kanapių sėklas.
  • Ant duonos tepame sutrintą pagardą, dedame morkas ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gTransriebalai: 1gNatris: 323mgKalis: 698mg (35%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 33576µg (4197%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 36mg (45%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 44µg (59%)Kalcis: 224mg (28%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 63µg (32%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 314mg (45%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams, Sumuštiniai, Užkandžiai
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
2 1 vote
Patiko? Įvertinkite!