Žodis „burrata“ itališkai reiškia sviestuotas. Kaip jis gimsta? Mocarela sūris formuojamas į maišelį, kurio viduje – kreminės tekstūros trinta mocarela su grietinėle.
Sultenių ir pomidorų salotos su burata sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 210 g burata sūrio
- 60 g pomidorų
- 50 g sultenių
- 50 g gražgarstės
- 1 a.š. Pesto padažo
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
Paruošimas
- Sultenės, gražgarstės lapelius dedame į lėkštę, klojame pjaustytus pomidorus ir uždedame burata sūrį.
- Padažui sumaišome šaukštelį Pesto ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pagardiname salotas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 397kcal (20%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 21gRiebalai: 30gSočiosios riebalų rūgštys: 15gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 75mgNatris: 64mgKalis: 237mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2676µg (335%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 581mg (73%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 41mg (6%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskienė