Taip paruošta lašiša tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei. Išbandykite šį universalų patiekalą ir pasidalinkite ar patiko. O galbūt turite pasiūlymų kaip galima jį patobulinti? Lauksime Jūsų nuomonių komentaruose.
Sūdyta lašiša su burokėliais bei medumi
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g lašišos filė geriausia laukinės iš šaltų vandenų ar ekologiškai augintos, tinka ir upėtakis
- 1 burokėlio šviežio, vidutinio
- 2 griežinėlių citrinos
- 1 citrinos žievelės geriausia ekologiškos
- 0,5 apelsino žievelės tik ekologiškos
- 4 a. š. druskos
- 1 a. š. medaus natūralaus
- krapų šviežių ar šaldytų, pagal skonį
Paruošimas
- Sutarkuojame burokėlį, citrinos bei apelsino žieveles ir sumaišome su druska, medumi, krapais.
- Gautą masę tolygiai paskirstome ant žuvies.
- Ant viršaus dedame citrinos griežinėlius.
- Žuvį suvyniojame į maistinę plėvelę arba laikome sandariame indelyje 2 paras. Svarbu neperlaikyti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 271kcal (14%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 34gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 92mgNatris: 3218mgKalis: 1001mg (50%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 85µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 8mg (10%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 356mg (51%)Selenas: 61µg (111%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Gintarė Laniauskaitė