Taip paruošta lašiša tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei. Išbandykite šį universalų patiekalą ir pasidalinkite ar patiko. O galbūt turite pasiūlymų kaip galima jį patobulinti? Lauksime Jūsų nuomonių komentaruose.
Sūdyta lašiša su burokėliais bei medumi recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 2 diena/os
Iš viso 2 diena/os 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 271 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g lašišos filė geriausia laukinės iš šaltų vandenų ar ekologiškai augintos, tinka ir upėtakis
  • 1 burokėlio šviežio, vidutinio
  • 2 griežinėlių citrinos
  • 1 citrinos žievelės geriausia ekologiškos
  • 0,5 apelsino žievelės tik ekologiškos
  • 4 a. š. druskos
  • 1 a. š. medaus natūralaus
  • krapų šviežių ar šaldytų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sutarkuojame burokėlį, citrinos bei apelsino žieveles ir sumaišome su druska, medumi, krapais.
  • Gautą masę tolygiai paskirstome ant žuvies.
  • Ant viršaus dedame citrinos griežinėlius.
  • Žuvį suvyniojame į maistinę plėvelę arba laikome sandariame indelyje 2 paras. Svarbu neperlaikyti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 271kcal (14%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 34gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 92mgNatris: 3218mgKalis: 1001mg (50%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 85µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 8mg (10%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 356mg (51%)Selenas: 61µg (111%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Gintarė Laniauskaitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!