Spindulinės pupuolės, mung. Kone lengviausiai virškinami ankštiniai. Kas paragauja, sako, kad paliks racione. Ar žinojote, kad jas valgyti galima ir nevirtas, o per naktį padaigintas? Skonis – it šviežių žirnelių. Geriausia jas užmerkti iš vakaro, mirkyti reikia ne mažiau10 valandų. Vėliau vandenį nupilti, bet sėklas laikyti drėgnai ir kelis kartus per dieną sudrėkinti, daiginti tamsoje.
Spindulinių (mung) pupuolių kotletukai su cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g spindulinių pupuolių
- 200 g cukinijos
- 2 kiaušinių
- 3 v.š. avinžirnių miltų
- 1 v.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Pupuoles mirkome ~12 val.
- Spindulines pupuoles sumalame, stambiai sutarkuojame cukiniją, įdedame kiaušinius, druską ir pipirus.
- Viską sumaišome ir formuojame nedidelius kotletukus.
- Kepame ant lydyto sviesto įkaitintoje keptuvėje. Dar geriau kepti orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje. Jei kepate kotletukus keptuvėje ir jie yra storesni, galima baigti kepti orkaitėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 358kcal (18%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 22gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 122mgNatris: 75mgKalis: 1109mg (55%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 371µg (46%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 119mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 479µg (240%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 154mg (41%)Fosforas: 352mg (50%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod
Ar nereikia iš virti pupelių? Ir kuo galima pakeisti cukiniją?
nereikia. Kitomis daržovėmis.
o pupelių prieš malant išvirti nereikia?