Be galo skanus ir labai geras patiekalas tiek sau tiek svečiams patiekti.
Špinatų omletas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Omletui:
- 150 g špinatų
- 3 kiaušinių
- 10 g miltų pilno grūdo
- 1 žiupsn. druskos
- žolelių prieskonių kokius mėgstate
Įdarui:
- 300 g varškės
- 1 žiupsn. žolelių
- 1 žiupsn. druskos
- česnakų ar krapų, pagal skonį
Paruošimas
- Į smulkintuvą (blenderį) sudėti špinatus, žoleles.
- Kiaušinius atskirti trynius nuo baltymų ir atskirai išplakti. Baltymus su druska.
- Paskui įdėti į smulkintus špinatus ir išmaišyti. Sudėti išsuktus trynius, išmaišyti, įdėti miltus, išmaišyti. Gausis vidutinio tirštumo masė.
- Gautą masę tepti į stačiakampio formos skardą, kuri padengta kepimo popieriumi. Popierių šiek tiek patepti lydytu sviestu. Masę kepti vos 6 minutes, kepa greit ir yra rizika perkepti.
- Tuo metu kol kepa tešla, paruošiame varškę.
- Į varškę sudedame druską, prieskonius ir pertriname viską iki vienalytės masės.
- Kai iškepa tešla iškepa, ją šiek tiek suvynioti ir atvėsinti.
- Atvėsusią dėti ant stalo ir tepti tolygiai varškę. Susukti. Pastovėti užtenka vos kelių minučių ir galima valgyti. Skanaus.
Pastaba
Labai svarbu neperkepti omleto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 362kcal (18%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 24gRiebalai: 28gSočiosios riebalų rūgštys: 15gCholesterolis: 203mgNatris: 579mgKalis: 264mg (13%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 3734µg (467%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 184µg (245%)Kalcis: 591mg (74%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 88µg (44%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 95mg (14%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
Bandom.. Kokioje temperaturoje geriausia reikia kepti špinatų omleta?