
Šis patiekalas puikiai tinka pietums ir vakarienei, jame gausu skaidulinių medžiagų bei baltymų. Rinkitės sveikatai naudingus patiekalus ;)
Špinatų kiaušinienė su varške
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g varškės
- 90 g kiaušinių 2 vnt
- 6 g lydyto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- 1 saujos špinatų
- Nori dumblių lapų
- 1 v. š. vandens
- juodojo sezamo sėklų pagal skonį
Paruošimas
- Išplakame: 2 vnt. kiaušinių, 1 šaukštas vandens ir sauja špinatų.
- Kepame didelėje keptuvėje su trupučiu lydyto sviesto, uždengus dangčiu.
- Iškepus išverčiame ant kepimo popieriaus.
- Dedame nori dumblių lapą.
- Ant viršaus dedame pertrintą varškę, sumaišyta su česnaku ir juodomis sezamo sėklomis.
- Popieriaus pagalba susukame į ritinėlį.
- Patiekiame su špinatais ir paprika.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 355kcal (18%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 27gSočiosios riebalų rūgštys: 14gCholesterolis: 238mgNatris: 514mgKalis: 368mg (18%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4976µg (622%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 29mg (36%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 75µg (100%)Kalcis: 522mg (65%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 142µg (71%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 21mg (6%)Fosforas: 139mg (20%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė