Vištienoje daug fosforo, būtino mineralo, kuris palaiko dantų ir kaulų būklę, inkstų, kepenų ir centrinės nervų sistemos veiklą.
Spalvotosios salotos su vištiena recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 301 kcal

Ingredientai
  

  • 180 g salotų lapų
  • 100 g vištienos filė
  • 60 g pomidorų
  • 40 g agurko
  • 30 g avokado
  • 20 g mėlynojo svogūno
  • 6 g graikinių riešutų
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • česnako, pagal skonį
  • Provanso žolelių, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Vištienos filė pagardiname prieskoniais ir iškepame. Supjaustome kubeliais arba juostelėmis.
  • Supjaustome daržoves, suplėšome salotų lapus.
  • Iš citrinos, druskos, česnako, prieskoninių žolelių pasigaminame užpilą ir juo užpilame daržoves su vištiena.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 301kcal (15%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 26gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 64mgNatris: 177mgKalis: 1243mg (62%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 16321µg (2040%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 219µg (292%)Kalcis: 117mg (15%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 301µg (151%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 338mg (48%)Selenas: 34µg (62%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone St.-Lau
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!