Moliūgas yra vitaminų A (beta karotino), C, E, B grupės, antioksidacinių flavanoidų bei mineralinių medžiagų (ypač kalio) šaltinis. Karotino moliūge penkiskart daugiau nei morkoje.
Sotus moliūgų apkepas su vištiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g moliūgo
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 60 g vištienos krūtinėlės
- 15 g kietojo sūrio
- prieskonių pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Vištieną supjaustome kubeliais, pagardiname prieskoniais ir apkepame keptuvėje.
- Kartu apkepame smulkintą svogūną.
- Apkepus atidedame į kepimo formą.
- Keptuvėje apkepame kubeliais pjaustyta morką ir moliūgą, pagardiname prieskoniais.
- Apkeptas daržoves sudedame ant paruoštos mėsos.
- Dedame į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame 15 min.
- Likus kelims minutėms iki kepimo pabaigos pabarstome sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 286kcal (14%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 19gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 72mgNatris: 276mgKalis: 943mg (47%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 19080µg (2385%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 159mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 281mg (40%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
Gaminau pagal jūsų receptus, tikrai nuostabūs ir skanūs. Ačiū.
Dariau ir su vistiena ir be mesos kaip garnyra prie zuvies… Rezultatas- vyras, kuris visiskai nemegsta moliugu pasake, kad gali kas savaite toki valgyt 😂
Ačiū , uż nuostabius receptus…..💐