Ankštinės daržovės pasižymi organizmą šarminančiu poveikiu, kuris padeda subalansuoti organizmo pH, kovojant su dideliu rūgščių kiekiu organizme, kuris yra nesveiko, riebaus, greito maisto pasekmė.
Sotūs avinžirnių blynai su svogūnais ir česnakais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 30 min.
Iš viso 1 day 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 227 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g avinžirnių
  • 1 kiaušinio
  • 45 g svogūno
  • 2 skiltelių česnako 
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Iš vakaro užmerkiame avinžirnius.
  • Į smulkintuvą dedame išmirkusius avinžirnius ir kartu su svogūnu ir česnaku susmulkiname
  • Į masę sudedame likusius ingredientus ir viską išmaišome.
  • Formuojame blynus ir kepame keptuvėje ant lydyto sviesto.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 227kcal (11%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 12gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 87mgNatris: 77mgKalis: 368mg (18%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 209µg (26%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 73mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 187µg (94%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 223mg (32%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Paulė Šulgienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!