Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Didelė porcija | Didelė porcija intensyviai sportuojantiems | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Sorų kruopos | 65 | 100 | 120 |
Pesto rosso | 10 | 15 | 20 |
Druska | 0,5 | 1 | 1,5 |
Sorų kruopų košės gaminimo būdas:
1. Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą sorų kruopų košę pagardiname pesto rosso padažu ir išmaišome.
Skanaus!